Vapaudu jännityksestä, rennosti kohti huippusuoritusta!

Oletko jättänyt asioita tekemättä, koska et ole uskaltanut? Jännitätkö esiintymistä tai lamaako jännitys ja pelko kun pitäisi olla parhaimmillaan? Haluatko sen sijaan nauttia esiintymisestä ja löytää täyden potentiaalisi
haastavassa tilanteessa? Kuinka muuntaa pelko ja jännistys voimavaraksi? Miten päästä huippusuoritukseen?

Varmin tapa tehdä elämästä hankalaa on väistellä kaikkea haastavaa ja pelottavaa. Tällöin muodostuu oravanpyörä, jossa ohjaudutaan pelkojen kautta, sen sijaan, että oltaisiin oman elämän ohjaimissa. Suurin oppimista haittaava tekijä on stressi ja eniten aivoja rajoittava tunne on pelko.

THL:n tutkimuksen mukaan esiintymisjännitys on suurimpia stressin aiheuttajia työelämässä. Työelämä vaatii vaatii jatkuvaa esilläoloa, vakuuttavuutta, vaikuttavuutta, vuorovaikutusta, esiintymistaitoa ja kykyä tuoda asiansa esille luontevasti.

Kovimpiinkin tavoitteisiin on helpompi päästä, kun mieli keskittyy oikeisiin asioihin. Esiintymisvarmuus on merkittävä osa ammattitaitoa. Suhtautuminen esiintymistilanteisiin vaikuttaa ihmisen kokonaishyvinvointiin ja työelämässä menestymiseen. Pelon ja jännityksen muuntaminen voimavaraksi kohottaa itsetuntoa, joten varmuus erilaisissa työelämän haasteellisissa tilanteissa kasvaa. Kun työntekijällä on käytössään koko potentiaali, se näkyy myös yrityksen menestymisessä. Satsaamalla henkilöstön esiintymistaitoihin lisätään myös yrityksen kilpailukykyä.

Keskitymme valmennuksessa ensisijaisesti jännityksen ja pelon hallintaan haastavissa tilanteissa. Henkilöstö saa käyttöönsä konkreettiset esiintymisvarmuuden työkalut voidakseen olla paras versio itsestään.